Sıkça Sorulan Sorular

1. Zararlılar hangi yolla yaşam alanlarına girerler?

Alışveriş yaptığımız yerler hamamböceklerini barındırıyorsa buralardan alacağımız herhangi bir ürünle ergin hamamböceği ya da yumurtasını yaşadığımız mekânlara taşınma olasılığımız yüksektir. Yaşadığımız binalar eski ve bakımsız ise zararlının binaya girişi ve barınmasını kolaylaştıracaktır. Kapı altlarındaki açıklar, çatlak ve yarıklar bu zararlıların binaya girişini ve yuvalanmalarını kolaylaştırmaktadır.

Binalara kanalizasyon yoluyla ve kanalizasyon borularında oluşan çatlak ve yarıkların arasından geçerek girerler. Binaya zararlı girişi engellenemiyorsa yapılan mücadele yeterli etkiyi göstermez. Dışardan sürekli giriş olduğu için zararlının ölmediği düşünülür. Bu gibi durumlarda öncelikle zararlının gelişi engellenmelidir

Poşetlerde saklanarak, köpeğinizin üzerine yapışarak, camları açtığınızda veya bir çatlaktan içeri girerek, su borularına tırmanarak yada en basit yolu ile evinize giderken onlarda yürüyerek çeşitli şekilde yaşam alanlarını istila ederler

2. Niçin karanlıkta ortaya çıkarlar?

Haşereler çok çekingen olduklarından karanlığı severler. Işıklar söndüğünde ortaya çıkarlar, ilk ışıklarla beraber yuvalarına saklanırlar.

 

3. Piyasada kullanılan sprey ilaçlar neden profesyonel anlamda işe
yaramazlar

Marketten satın alacağınız ilaçlar zararlıların belli bir kısmının ölmesine yol açsa da, ortandan uzak tutmayı başaramaz. Belli bir haşere üzerine gerekli olan doğru kimyasal doğru dozajda ve doğru noktada uygulanırsa, kesin çözüme ulaşır.

 

4. Neden periyodik uygulama yapılaması gerekir?

Yumurtaların tümünün yok edilebilmesi, yeni haşere istilalarına karşı komple bina güvenliğinin sağlanması gerektiğinden haşere ve kemirgenlere karşı düzenli uygulamalar 
yapılması gerekir.

5.Uygulamadan sonra böcek görülebilir miyim? 

Bazen kısa süre için görülebilir bunu nedeni her bir böceğin etkilenmesi için önce yeterli miktarda insektisit (ilaç) kullanılması gerekmektedir. Deri ve gerekirse ağız yolu ile de tüketmesi gerekmektedir.

Bazen uygulamadan sonra çok haşere görebilirsiniz çünkü insektisite maruz kalan haşerelerin sinir sistemleri etkilendiği için insektisit kalıntısından uzaklaşıyor olacaklardır. Ayrıca kullanılan insektisitler ani etkiden çok kalıcı etki gösterebilmesi ve haşerelerin insektisitlerin yuvalarına taşıyabilmelerine yöneliktir.

6. Ev içinde ve dışında yapılan ilaçlamalar bitkilerimi veya ev hayvanlarımı etkiler mi ?

Kokulu ilaçlamalarda insan veya evcil hayvanlar ilaçlama yapılan yerde duramaz ancak bitkilere zararı olamaz , kokusuz ilaçlama ve jel ilaçlama da size, bitkilerinize ve evcil hayvanlarınıza zarar vermez. Kokulu uygulamalarda evcil  hayvanlarınızın 2 veya 3 saat kadar dışarıya çıkartılması gereklidir. Dışarı çıkartılması mümkün olmayan vs. mekanınızda akvaryumunuz varsa uygulamadan önce akvaryum hava almayacak şekilde bantlanmalıdır ve üstüne ıslak havlu serilmelidir. Eğer bahçenize sıvı ilaçlama yapılmışsa, sadece bu sıvı ilaç kuruyuncaya kadar evcil hayvanlarınızı alandan uzak tutmanız  yeterlidir. 

7. Hangi ilaç uygulamasını öneriyorsunuz?

Kokulu ilaçlama tüm haşere (böcek) türleri (tahta kurusu, bit, pire, güve, hamam böcekleri, kalorifer böcekleri, akrep, karınca, tesbih böceği, akarlar, kulaga kaçan, fare, sıçan, çiyan, çıyan, örümcek, kertenkele tahtakuruları, tahta kurdu, sinek, sivri sinek, vb) üzerinde etkilidir. Jel ilaçlama ise hamam böceği, kalorifer böceği oryantal hamam böceği, amerikan hamam böceği, kara fatma, karafatmavb gibi haşereler üzerinde etkilidir.

8.İlaçlama esnasında mekanı terk etmem gerekiyor mu?

Kokulu olarak yapılan ilaçlamalarda mekanınızı birkaç saat terk etmeniz gerekiyor. Kokusuz olarak yapılan böcek ve kemirgenlere karşı yapılan tüm haşere ilaçlamalarında mekanınızı terk etmenize gerek yoktur. Uygulama esnasında ve uygulama sonrasında mekanınızı kullanabilirsiniz. Jel ilaçlama uygulamasında ilaçlama yapılan yerin terk edilmesi gerekmez. 

İlaçlama sırasında servis ekibimizin yanında bulunabilirsiniz.

9. İlaçlama öncesi veya sonrası yapmam gereken uygulamalar nelerdir?

Sıvı ilaçlamalarda açıkta gıda bırakılmamalı, mutfakta bulunan tencere, tabak vs gibi eşyalarınızın toplanıp üzerlerinin kapatılması veya kullanılmadan önce yıkanması gerekir.

Sıvı ilaçlama kokulu ve kokusuz olmak üzere ikiye ayrılır. Uygulama sekli havali pompa veya el motoru ile yapılır. Kokulu ilaçlama yapılırken ilaçlama yapılan yerin kapı, pencerelerinin kapalı olması gerekir.Uygulamadan sonra ilaçlama yapılan yerin birkaç saat kapalı tutulması gerekir. İlaçlama yapılan yerin en az yarim saat havalandırılması gerekir.Kokusuz  ilaçlamada ise böyle bir uygulamaya gerek yoktur ve ilaçlama yapılan yeri terk etmenize gerek yoktur. 

JEL uygulamalarda mekanınızı terk etmeye gerek yoktur herhangi bir hazırlığa gerek yoktur.